vrijdag 10 juli 2009

Vakantie in een hotel in De Haan-Wenduine


Nog nooit in een hotel in De Haan-Wenduine gelogeerd? Beslist eens doen! De Haan is Belle Epoque. De typisch Anglo-Normandische bouwstijl met rode daken, versierde balkonnetjes en gevels, bepaalt niet alleen het kenmerkende uitzicht maar ook de gemoedelijke sfeer van het centrum. Logeren in een hotel in De Haan-Wenduine betekent dan ook een flinke duik in de geschiedenis. Met name de Belle Epoque-wijk en het tramstation zijn de exclusieve parels van deze bouwstijl. Ook vindt je in deze mooie badstad heel wat natuur terug. Ruim 157 hectare duinbossen verbindt De Haan met Wenduine, een kustplaats die dezelfde rust uitstraalt als De Haan. In een hotel De Haan-Wenduine ben je dus verzekerd van heel veel rust en gezelligheid.

Noem De Haan gerust ‘schilderachtig’. Want dat is het ook voor wie de pittoreske geveltjes van de cottagehuizen bekijkt of met de kusttram stopt bij het ‘Belle Epoque’-tramhuisje. Geen hoogbouw dus, dat zul je in tegenstelling met (bijna) alle andere plaatsjes aan de Belgische Kust, niet vinden tijdens je vakantie aan zee in een hotel De Haan-Wenduine. Wel een flinke brok nostalgie langs de kronkelende weggetjes van De Haan. Of tijdens het jaarlijkse Trammelantfeest, op de eerste zaterdag van augustus, wanneer iedereen zich in belle-epoque-kostuum uitdost. Toevallig logeerde ik in een Hotel De Haan-Wenduine toen dit aan de gang was, ik was er niet op voorbereid, dus dit maakte het des te leuker.

Het vlakbij gelegen Wenduine is een rustige kustplaats die op gezinnen mikt. De hotels De Haan-Wenduine zijn er dus ook voor wie zich eens familiaal wil uitleven. Wat in de 13e eeuw begon als klein ogend vissersplaatsje is sinds de jaren 1900 uitgegroeid is tot een toeristische badplaats. Stille getuigen hiervan zijn de kerk van de Heilige Kruisverheffing en de Hubertmolen. Hotels in De Haan-Wenduine: een absolute aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten